diumenge, 17 de juliol del 2011

Teranyina

No tenc gaires coneixements de biologia però sé que les aranyes no tenen ales. No volen.


Per entendre com poden estar penjades en là cal observar atentament i, més prest o més tard, ens adonarem que hi ha un entramat de fils, de vegades finíssim, que conformen una xarxa, una teranyina.
Aquests fils son a la vegada que camí per a l'aranya, trampa mortal per als insectes que en queden enganxats. Pocs s'en salven.
L'aranya en si, no vol cap mal als insectes. Ho fa per la seva necessitat. S'ha d'alimentar, ella, i els que han de venir, sobre tot, els que han de venir. Per açò està sempre a l'aguait, atenta a qualsevol moviment de la teranyina i, quan sent les vibracions d'una peça atrapada, acaba la feina, de vegades amb una picada verinosa, embolcallant de fil la presa i la conserva per quan l'ha de menester.
Molt curiós. Dona que pensar.
Quants tipus de teranyina hi ha a la natura? Les coneixem totes? Son totes naturals?
No sé, dona que pensar.
De vegades pens que els humans no veim la gran teranyina que tenim al davant dels nostres ulls on uns son aranya, els manco, i molts, moltissíms, els insectes. I pens que ja esteim enganxats com a presa i què, a poc a poc, ens van xuclant segons les seves necessitats i què, quan ens donen una ditada de mel és, només, perquè quan ens toqui l'hora de cruspir-nos facem més bon gust.
No sé... Aquest pensament, no és curiós, no és que doni que pensar... és que fa por!

1 comentari:

Anònim ha dit...

"sa teranyna", INTERESSANT, es a dir,sembla LA TEORIA DE LA CONSPIRACIÓN tal com ho escrius, i pens que potser tens raó, l'haurem estudiar en es tema, pero d'entrada fa panic i fredó, com a mínim.
una besada

....de totes maneres tu ho ets un poc conspirador, no?
NO!!!!

jajajajaja