dijous, 6 de juliol de 2023

L'uet!

 

L’uet!

 

L’altre dia, una companya va fer-me l’uet però, jo, no ho vaig entendre. Em va semblar que mirava guenyo i quan li vaig comentar em va amollar els cans. No li va caure gens bé que li fes aquell comentari, comentari què, per jo, havia estat molt innocent.

Ens vam acomiadar un poc calents perquè, pel que es veu, li havia ferit l’orgull i, tot i no ser la meva intenció, ni de bon tros, s’ho va prendre malament.

Per intentar posar pau i desfer el mal entès, vaig pensar que si podia mostrar-li el que jo pensava era com s’havia de fer aclariríem el problema i que podríem seguir com fins abans. Així que, sense deixar passar més temps vaig fer una recerca per Internet per veure si podia trobar llum. Com fer l’ullet perfectament i, també, com cal, van ser les frases de recerca.

Vaig quedar embadalit de veure els resultats. Entre dos cercadors van sortir més de cent mil opcions! No pensava que un simple ullet dones per tant!

Vaig començar  a repassar aleatòriament diverses entrades per a saber com tractaven el tema. Hi havia de tot. Pàgines que t’intentaven vendre un curs (?) de “fer l’ullet”, d’altres eren, simplement, per fer riure amb vídeos d’escenes on, fer l’ullet, era el tema principal o paròdies d’històries per haver fet l’ullet. D’altres empraven el fer l’ullet com un complement més per a lligar amb una altra persona. Açò sí, molt moderna ja què aquesta altra persona podia ser de qualsevol sexe i condició. Em vaig divertir bastant amb aquesta recerca. De tot em vaig quedar, per una banda amb la definició que posa la Viquipèdia:  Picar l'ullet o fer l'ullet és una expressió facial feta amb un breu tancar d'un ull. Una picada d'ullet és una manera de comunicació informal, en general un senyal que, depenent del context, pot indicar, entre d'altres, una atracció sexual o el coneixement compartit i ocult d'un propòsit. I per una altra amb un parell de vídeos que mostraven com fer-ho.

Ja ho tenia. Havia aconseguit trobar el que cercava. Ara només calia fer-li arribar tot a la companya per a que entengués que el que havia passat no tenia cap importància i què, a més, si volia fer l’ullet bé, era fàcil d’aprendre i solucionar-ho.

Dos dies després vaig rebre la resposta. De mirar guenyo hi ha més de tres-centes mil entrades i, totes, venen a dir que mirar guenyo és mirar guerxo, tenir la mirada obliqua per estrabisme o accidentalment..., etc. Però cap entrada en positiu o sigui que si jo la veia mirant guenyo devia ser que no la mirava bé i que ella no estava disposta a compartir res amb ningú que no la sabés mirar com és.

Ja no m’ha fet més l’ullet.